PREVENCIJA U SPORTU

Prevencija ozljeda u sportu

Bolje spriječiti nego liječiti ili da li smo dovoljno pripremljeni za rekreativni i profesionalni sport?

U svim sportovima česte su ozljede, ponekad zbog vanjskih sila koje ne možemo spriječiti no jako puno povreda nastaje zbog nedovoljne ili neadekvatne pripreme.

Uzroci mogu biti nedovoljno zagrijavanje, nedovoljno specifične aktivnosti pojedinog sporta, nepoštivanje zamora ili nastale boli, nedovoljno odmora između treninga, nedovoljna hidratacija…

Često zaboravljeni dio pripreme su fleksibilnost i koordinacija. Jako puno se priča o “core muscles” i njihovom jačanju no da li je to ključ smanjenja povreda? Možemo reći da je trening središnjih mišića trupa vrlo važan dio pripreme ako uključuje fleksibilnost i koordinacijuCLT koncept  – Koordinativni lokomotorni trening istovremeno radi na svim parametrima dobre pripreme a dovodi do značajnog smanjenja povreda i poboljšanja rezultata u sportu.

Više o prevenciji u sportu i rekreaciji možete saznati ovdje.

Sportske ozljede

Sportske ozljede nastaju najčešće izravnom traumom ili kasnije kao posljedica dugotrajnih opterenja na isti način, zbog neravnoteže posture ili nestabilnosti pojedinih dijelova tijela.

Najčešći problemi sportaša jesu:

1. RUPTURA MIŠIĆA

2. BALANS TIJELA

3. PREPONSKA BOL

4. OZLJEDE LIGAMENATA I TETIVA

5. PROBLEMI SA ZGLOBOVIMA

6. BOLNA LEĐA

7. NESPECIFIČNI BOLOVI

Sportska rehabilitacija

Rehabilitacija i metode rada sa sportašima specifične su, prilagođene ozljedama i sportu kojim se bave s ciljem brzog povratka sportu.

Provode se Indiba® Activ terapija za smanjenje bolova, otekline i upale; CLT koncept za usavršavanje i poboljšanje funkcionalnih sposobnosti, mobilnost, snaga i koordinacija tijela; Emmett za re-koordinaciju i balans mišića te ostale procedure za smanjenje bolova, povećanje snage i koordinacije.

RADOST U POKRETU

Način na koji radimo utječe na vaš dobro proveden dan u svakodnevnoj igri života, obitelji, poslu, hobijima i sportu. Radost i lakoća pokreta rezultat je dobro planirane i provedene terapije s bezbolnim i ugodnim tehnikama, aktivnim vježbama i vrhunskom aparaturom.