Fizio GP - Gordana Pošćić

Gordana Pošćić Mag. fizioterapije, međunarodni IPNFA Advanced Instruktor, Emmett terapeut

Fizioterapija je moja dugogodišnja ljubav. Započela je već u djetinjstvu kada sam pohađala vježbe za skoliozu. Svidjelo mi se kako fizioterapeuti pokazuju vježbe i korigiraju ih za poboljšanje posture.  No jedna od istinitih šala kako želim postati fizioterapeut je kada sam išla na terapiju za sinuse. U to vrijeme u prostoriji su bili samo aparati koje su uključili a između toga fizioterapeuti su čitali. Oduvijek puno čitam pa sam rekla mami kako je to super posao gdje radiš i čitaš istovremeno. Svakako je diametralno suprotno, no to je bio moj jedini izbor u srednjoj školi i dalje što nikad nisam požalila.

Ljubav i strast prema fizioterapiji ogleda se u kvaliteti usluge a pogotovo u širem poimanju mogućih uzroka određenog stanja gdje se pravilnim odabirom postižu brzi i dugotrajni rezultati.

Inspiracija i cilj mi je pozitivno utjecati na živote drugih tj. ne samo pružiti uslugu i pomoći u rješavanju trenutnih tegoba nego prevenirati daljnji nastanak bolova i ozljeda.

Inspiracija u poslu su mi i fizioterapeuti suradnici koji daju u potpunosti sebe i svoja znanja za dobrobit klijenata.

Rođena 1962. godine u Rijeci. Diplomirala na Medicinskom fakultetu u Rijeci i stekla naziv Magistra fizioterapije. Nakon 14 godina rada u Domu zdravlja Rijeka, 1996. godine otvorila Privatnu praksu fizikalne terapije i rehabilitacije u Rijeci.

Entuzijast u struci, znanje kombinira s intuitivnim pristupom i smatra da uvijek može bolje i brže. Kontinuirano se usavršava u struci, završila je razne međunarodne tečajeve u Europi i Hrvatskoj i aktivni je sudionik kongresa, konferencija i simpozija u Hrvatskoj i inozemstvu. Član je Hrvatske komore fizioterapeuta, IPNFA (International PNF Association),predsjednik Hrvatske udruge PNF-a.
Međunarodni je instruktor PNF-a od 2011.godine i predaje u raznim državama – Poljska, Rusija, Južna Koreja, Slovenija, Hrvatska…Od 2019. postala je i međunarodni CLT Instruktor (Coordinative Locomotor Training)

Fizio GP - diplome, uvjerenja, certifikati

Sendi Nožarić, prvostupnik fizioterapije

Rođena u Rijeci 1989.g. Diplomirala 2011.g. na Medicinskom fakultetu u Rijeci i stiče zvanje prvostupnika fizioterapije.

Oduvijek me zanimalo ljudsko tijelo što me inspiriralo za  karijeru u fizioterapiji. Fascinantno je raditi s ljudima i ljudskim tijelom, i gledati ako se pomiču granice za koje ljudi nisu ni svjesni da ih mogu pomaknuti. Volim rad s rukama tako da su manualne tehnike te koje me motiviraju kao i zadovoljan pacijent. Iako se osjećam profesionalno još je uvijek puno rada, edukacija i ideja ispred mene.

Kako si upoznala Fizio GP i Gordanu?

Za Gordanu sam prvi upoznala na jednom predavanju na fakultetu di nam je predstavljala drugačiji koncept u fizioterapiji nego na što smo navikli. A to je bio PNF. I tu me zaintrigirala za isti te sam nakon par godina od tog upoznavanja  i završila PNF na kojemu je ona bila instruktor.  Svidjela mi se njena vizija i kako se stvari slažu na mjesto. Od tada je moj san i ideja bila raditi u jednom takvom kolektivu, što mi se i ostavarilo!

Fizio GP je mali kolektiv koji odlično funkcionira. Potiče i poštuje moju slobodu rada i razmišljanja. Mjesto gdje se potiče kreativnost i funkcionalnost. Ali definitivno jedan od većih izazova i nepresušne motivacije su neurološki pacijenti.  Tu je puno truda, rada i volje uloženo, kako sa strane terapeuta tako i sa strane pacijenta i njhovih najbližih. Naučila sam da uvijek postoji neka alternativa i rješenje. Prošili su mi se horizonti što se tiče same fizioterapije, nije sve u procedurama i pasivi. Postoji puno zanimljivijih i funkcionalnijih tehnika i koncepata koji se primjenjuju.

Uvijek mi je nekakva misao vodilja bila pomoć drugima. Bez obzira na struku mislim da su ljudskost i empatija na prvom mjestu. Pacijentovo  zadovoljstvo i osmijeh. Imamo predivnu struku. I oni su ti koji te motiviraju da se educiraš dalje i da budeš bolji, jer uvijek postoji način kako nekome pomoći!

Fizio GP - diplome, uvjerenja, certifikati
Fizio GP - Sendi Nožarić
Fizio GP - Gordana Pošćić

Alma Balog, prvostupnik fizioterapije

Nisam prvi ft u obitelji, stoga se čini da mi je to bilo predodređeno. Svakako sam od djetinjstva znala da želim raditi u polju zdravlja, s vremenom se iskristaliziralo kako i što.

Pogoni me napredak i nova znanja. Jako volim učiti, kako u vezi struke tako i u ostalim stvarima. Zato imam puno hobija i stvari koje volim raditi u slobodno vrijeme.
Misao vodilja je da svaki dan naučim nešto, makar sitnicu, što nisam znala jučer.

Svaki čovjek i tretiranje njegovog problema je izazov. Pokušavam svakoga razumjeti i postaviti se na njegovo mjesto kako bih bolje shvatila i mogla pomoći.
Jedan od najvećih izazova je rad s neurološkim pacijentima, dosad nisam toliko s njima radila. Također mi je jedan od posebnih trenutaka u karijeri obilježila rečenica u razgovoru s Gordanom. Kako ne radi s njima na održavanju, već na napredovanju.

To mi je bilo presudno za čuti. Taj pristup u kojem uvijek ima šanse i mjesta za gurati naprijed i da sami sebi postavljamo i rušimo granice.
Bila mi je želja raditi na ovakvom mjestu, gdje se jako cijeni i tretira čovjeka kao individuu i gdje se svakome pristupa na karakterističan način.
Gordana mi je bila instruktor na tečaju PNF-a, gdje sam mnogo naučila i gdje su mi se otvorili pogledi u vezi fizioterapije i drago mi je da mi se pružila prilika raditi s njom.

Najviše mi se sviđa što naša struka danas strelovito napreduje, a neki stari, dosad ustaljeni, a ne pretjerano korisni obrasci se odbacuju.
U našem timu se jako prate nova saznanja i spoznaje i neprestano se educiramo.

Jedan od najvećih motiva je uspjeh pacijenta. Kad vidiš kako je netko ozlijeđen ili bolestan uspio napraviti nešto što dotad nije mogao, a ti si mu direktno pomogao da dođe do tog cilja. To me ispunjava velikom srećom, svaki taj uspjeh je meni kao da sam i ja uspjela.
Prekrasno je raditi nešto što ti nije zapravo posao nego poziv. Nešto što nikad ne može zapasti u rutinu i kolotečinu i gdje uvijek možeš napredovati i biti još kreativniji.

Ivona Miletić, Mag. Physioth.

2018.godine završila sam preddiplomski studij fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu a 2022. diplomirala sam na diplomskom studiju fizioterapije u Rijeci.

Fizioterapija je bila moj put već u djetinjstvu. oduvijek me zanimalo ljudsko tijelo i pomaganje ljudima te sam odlučila biti fizioterapeut već u osnovnoj školi.
Fizioterapija me privlači jednako kao i prvog dana, volim ovu struku zato što je svaki dan i svaki pacijent izazov, uvijek postoji prostora za učenje novih stvari i pomicanje granica u rehabilitaciji. ne postoji pacijent kojem se ne može pomoći i to je ljepota fizioterapije. tu smo da pomognemo ljudima da ostvare svoj puni potencijal i “unesu život godinama”.

Gordanu sam upoznala na razgovoru za posao ali kao i svaki fizioterapeut već sam bila upoznata s njenim postignućima i ulozi u svijetu fizioterapije. želja mi je bila raditi u kolektivu fizioterapeuta koji teže višem i gdje se ohrabruje kreativnost i usavršavanje.

Fizio-GP  je kolektiv koji ima holistički pristup prema svakom pacijentu, radi se efektivno i svako od nas daje svoj maksimum u rehabilitaciji pacijenta.

Fizio GP - Sendi Nožarić