DNS KONCEPT

DNS (Dinamička neuromuskularna stabilizacija) koncept

fizio-gp-Fizio GP - specijalne tehnike - DNS koncept
Koncept je zasnovan na neuromotornom razvoju djeteta od rođenja do prve godine života. Ideja čitavog koncepta zasniva se na analizi i izvođenju aktivnosti i položaja koje malo dijete zauzima i u kojima se igra da bi pripremilo vlastito tijelo na idući motornorazvojni korak (npr. Koje sve pripremne radnje dijete radi da bi propuzalo).

Kao odrasli manje koristimo tijelo na načine na koje to koriste djeca pa gubimo mogućnost izvođenja nekih osnovnih položaja i stavova, što dovodi do kompenzacija iz drugih djelova tijela, a samim time imamo neadekvatne pokrete i sile na zglobove i meka tkiva, što dovodi do ozljeda, bolnih stanja,ukočenja i/ili smanjenja opsega pokreta.

DNS koncept je, ukratko, vježbanje kroz svima nam poznate položaje, a istovremeno je izvrstan način spoznavanja vlastitog tijela i učenja kako kontrolirati pojedini segment i pokret, što dugoročno dovodi do balansa u snazi i povećanja opsega pokreta.

RADOST U POKRETU

Način na koji radimo utječe na vaš dobro proveden dan u svakodnevnoj igri života, obitelji, poslu, hobijima i sportu. Radost i lakoća pokreta rezultat je dobro planirane i provedene terapije s bezbolnim i ugodnim tehnikama, aktivnim vježbama i vrhunskom aparaturom.