MCKENZIE KONCEPT

Funkcionalna dijagnoza i terapija bolnih križa i vrata

Funkcionalnim testom i opisom tegoba na prvom tretmanu odredi se smjer pokreta koje pacijent treba ponavljati i time smanjiti tegobe. Pri tim pokretima bolovi se smanjuju u intenzitetu i obimu pokreta pri svakom tretmanu.

Preporuča se da pacijent dođe nekoliko puta kako bi zajedno s terapeutom dobio što veću pokretljivost i da bi naučio kako sam sebi može pomoći.
Radi se o manualnoj metodi gdje se potiče prirodno klizanje zglobova kralježnice istovremeno s određenim pokretom pacijenta. Vrlo je važno ponavljanje zadanih pokreta kod kuće svaka dva, tri sata po desetak puta. Na taj način dolazi do povećanja pokretljivost i prirodne gibljivosti, kralježnica se više postavlja u prirodni položaj i dolazi do smanjenja tegoba.

Osim rada s fizioterapeutom, pacijent dobije upute za obvezan rad kod kuće (vježbanje, zabranjeni pokreti, pravilno sjedenje i položaji za obavljanje dnevnih aktivnosti) i tako i sam sebi može pomoći prije i za vrijeme nastanka bolova.

Općenito, kod liječenja bolesne kralježnice pacijenti su jako zadovoljni postignutim rezultatima, vraćaju se zbog brzih pomaka i indivudualnog pristupa.

Fizio GP - specijalne tehnike - Mckenzie tehnika

RADOST U POKRETU

Način na koji radimo utječe na vaš dobro proveden dan u svakodnevnoj igri života, obitelji, poslu, hobijima i sportu. Radost i lakoća pokreta rezultat je dobro planirane i provedene terapije s bezbolnim i ugodnim tehnikama, aktivnim vježbama i vrhunskom aparaturom.