Poznajem Gordanu već dugo godina i svaki put kada je trebalo sanirati neku povredu ili bolno stanje uvijek je znala naći pravi tretman i pomoći mi zahvaljujući svojoj stručnosti i znanju u koje je, pouzdano znam, uložila jako puno truda, vremena i novaca.
S godinama sam prešla sa .... "sportske povrede" koljena na manje atraktivne smetnje i bolove uslijed krivog držanja, sjedećeg posla, pada i, posljednje, zbog uznapredovale osteporoze.
Proteklog mjeseca sam prvi put odradila seriju vježbi na Huberu iako mi je Gordana i ranije, s puno entuzijazma, demostrirala i objasnila kako ova sprava radi i što se njome sve može postići.
Kako sam ponovno ozljedila koljeno (uvijek isto!) to smo počeli serijom vježbi za učvršćivanje mišića nogu i za stabilnost. Te su mi vježbe zaista pomogle, koljeno je stabilnije i napokon mogu sigurno hodati, pogotovo po stepenicama. Ujedno su vježbe pomogle i jačanju leđnih mišića a to je doprinijelo smanjenju bolova u leđima i vratu. Vježbe izgledaju jednostavno ali nisu jer, iako ne treba puno snage, nije nimalo lagano održati kontinuitet pritiska unutar vrijednosti koje su postavljene i često sam se oznojila kao da vježbam na nekoj "moćnoj" spravi u teretani.

Irena Maržić Jančikić   

Huber i ja već smo se upoznali. Ponekad se svađamo, ipak volim ga jako jer se rezultat već vidi. Radi strasne ljubavi s Huberom zaslužila sam popust! :))
Lijepi pozdrav

DP   

PER ASPERA AD ASTRA
Nijedan životni put nije lagan i skoro svakodnevno imamo prilike susresti se sa ljudima koji se u jednom trenutku nađu na "dnu",dali zbog psihičkih ili fizičkih problema. Da bi se vratili u normalnu kolotečinu često put oporavka zna bit jako mukotrpan,bolan za Vas ali i za Vaše bližnje ili kako sam naslov kaže "po trnju do zvijezda". Pun zamki za vlastitu psihu,uhvaćeni u borbi dobra i zla sami sa sobom često poželimo odustati,preispitujemo vlastite mogućnosti i želje,preispitujemo sami sebe.
Govorim kao sportaš,olimpijac,govorim kao osoba koja je prošla dvije operacije,osoba koja se našla na samom dnu na početku svoje ajmo reć obećavajuće karijere. I iako me prva ozljeda udaljila od reprezentacije nije me i pokolebala,izašao sam još jači i još spremniji uhvatiti se u koštac sa vlastitim mogućnostima. Kada sam po drugi puta završio na operativnom zahvatu, znajuči koliko težak oporavak me čeka mislio sam da je to kraj u sportskom smislu riječi.
Nakon puno tjedana provedenih na fizikalnim vjezbama i terapijama dobio sam preporuku za gospođu Gordanu Poščić i njezinu privatnu ordinaciju. Bilo je potrebno intevizirati vježbe, ciljano usmjeriti rad mišića i kontorlirati pokret uslijed postupnog opterećenja i iako je preporuka došla od osobe povjerenja bio sam skeptičan prema svemu.
Huber, stroj sa vastitom platformom,moderno čudo digitalnog doba,bilo mi je smiješno u prvom trenutku moram biti iskren. Bio sam dovoljno iskusan da znam da ni jedan stroj ne može zamijeniti rad ljudskih ruku, ni jedan stroj ne može prepoznati Vaše stanje unutar tijela. Ozljeda je bila jako komplicirana i bio je potreban jako pažljiv pristup prema svemu, nisam vjerovao u potpuni oporavak ali u ordinaciji Privatne prakse fizikalne terapije i rehabilitacije su me razuvjerili i dokazali da još nisam za "staro željezo". Nakon prvog tretmana HUBER i ja smo se zavoljeli, kao da čita moje misli. Ciljano, jednostavno, elegantno, pažljivo s početka a s druge strane, agresivan,moćan, zahtijevniji, detaljniji prema kraju rehabilitacije. Hrana za svakog sportaša.
Ugodno i stručno osposobljeno osoblje će Vam uvijek izaći u susret, neće Vas pustiti dok god god ne budete zadovoljni,izliječeni ili rehabilitirani. Zorana,Anamarija i alfa i omega svega Gordana Poščić će uvijek nać vremena da se prilagode i najzahtjevnijoj ozljedi ali i ono najbitnije da se prilagode najzahtijevnijim pacijentima.
Sa štovanjem

Nikola Franković   

Prije godinu dana specijalist ortoped predložio mi je operaciju meniskusa lijevog koljena kao jedini način otklanjanja boli i smetnji prilikom hodanja te ponovnom uspostavljanju normalnog načina života. Obratila sam se gospođi Gordani Poščić i njezinom stručnom timu za pomoć. U vrlo kratkom vremenu, uz učestale vježbe na Huber Motion Labu uspjela sam učvrstiti mišiće nogu, tako da mi je prilikom kontrolnog pregleda specijalsta ortoped rekao da i dalje nastavim sa vježbama za koljeno, te da operacija s obzirom na stanje koljena nije više potrebna.
Uz stručnu pratnju, na Huber Motion Lab-u osim zdravstvenog poboljšanja, došlo je i do estetskog poboljšanja s obzirom da su se vidno učvrstili i ostali mišići. Puno sam se bolje osjećala i cjelokupni izgled tijela bio je puno vitkiji
Ovim putem se zahvaljujem gospođi Gordani i njezinom timu na stručnosti, susretljivosti i ljubaznosti.

Nataša Sgardelli Car   

Zovem se Matija. Huber motion lab spravu poceo sam koristiti prije 2 mjeseca. Razlog zbog kojeg vjezbam na huber spravi je medicinski.
Prije nekoliko mjeseci , dozivio sam prometnu nesrecu u kojoj sam ozljedio ruku, tocnije brahijalni plexus (zivcani splet u ruci ). Ruka mi je nakon nesrece bila potpuno oduzeta te su mi misici s vremenom atrofirali.
Rezultati koje sam postigao koristeci ovu spravu su veoma dobri. Ojačali su mi mišiči ruke, i djela leđa. Isto tako, pokretljivost same ruke znatno se poboljšala.
Spravom se koristim 2 puta tjedno. Toplo bi preporučio spravu svima koji imaju medicinskih problema ili jednostavno zele ojacati svoje tjelo.

Matija 21. godina , student   

Nakon dvije operacije discus hernie imala sam problem sa ravnotežom, hodanjem, oslabljenim i skraćenim mišićima.
Zahvaljujući vježbanju na stroju Huber Motion Lab lakše mogu obavljati svakodnevne poslove, cijelo tijelo mi je stabilnije a muskulatura bitno ojačana. Popravila sam držanje i učvrstila zdjelicu. I dalje ću raditi na poboljšanju stanja svoga tijela vježbajući na ovom stroju jer mislim da mi možeže u tome jako pomoći.
Puno hvala i lijepi pozdrav.

Aleksandra Radović, prof.   

Prilikom treninga pala sam s bicikla, završila na hitnoj pa u bolnici kod ortopeda te mi daju dijagnozu puknutog prednjeg križnog i medijalnog kolateralnog ligamenta u desnom koljenu s pretpostavkom da je meniskus ostao neoštećen. Prvih 10 dana nosim longetu koja je bila preloše napravljena te (jedva) hodam na dvije štake, a koljeno mi stalno iskače. Nakon 10 dana počinjem nositi ortozu propisanu tjedan dana na 30 stupnjeva, 21 dan 60 stupnjeva te 28 dana 90 stupnjeva. Nakon tjedan dana mišići na desnoj nozi mi atrofiraju i noga mi je vidno slabija i tanja, a inače koščato koljeno je oteklo do te mjere da izgleda kao velika kugla. Odlučila sam fizikalnu terapiju odraditi u Rijeci, te po preporuci dr. Salomona dolazim do kontakta gospođe Poščić.
Nisam znala što očekivati od fizikalne, ali rezultatu koji smo postigle nisam se nadala. Na prvi dojam gospođa Gordana je osoba koja ulijeva povjerenje i koja odiše stručnošću, mirnom i pozitivnom energijom.
Nakon više od 20 dana od ozljede, na prvom pregledu, izmjerila je kut koliko mogu saviti nogu, iznosio je 70 stupnjeva, a nakon pola sata PNF terapije izmjerila je 110 stupnjeva, te smo se obadvije razveselile mom prvom napretku. Nakon prvog tretmana otišla sam sretna, nasmijana i s osjećajem da se konačno nešto počelo odvijati nabolje, sigurna u odluku da ću fizikalnu terapiju odraditi do kraja kod gospođe Gordane.
Prvih 10-ak dana radimo PNF vježbe u kombinaciji sa strujom, magnetom i kinezio-tapingom.
Rezultati i napredovanje su bili vidljivi iz dana u dan, a Gordana se zajedno sa mnom veselila svakom napretku što je i meni ulijevalo dodatni entuzijazam. Nakon svakog tretmana sretna sam odlazila kući s domaćom zadaćom vježbi koje još moram odraditi taj dan sama. Oteklina koljena je svaki dan bila sve manja, pokretljivost i stabilnost sve bolje, a gospođa Gordana i ja sve zadovoljnije kad bi mi rekla: „Hajde sad malo prošetaj po sobi da te vidim kako hodaš".
Nakon 10-ak tretmana stanje se toliko popravilo i mišići su dovoljno ojačali da smo mogle započeti terapiju na HUBER stroju, te sa mnom počinje raditi i Zorana koja se pokazala iznimno stručna. Tu smo radile na jačanju mišića i stabilizaciji cijelog tijela s fokusom na stabilizaciju koljena. U međuvremenu oteklina u koljenu je potpuno splasnula, prestali smo s tretmanima strujom i magnetom, i iz dana u dan pojačavali intenzitet vježbi na HUBERU. Koliki je napredak bio dovoljno govori činjenica da je gospođa Gordana nazvala mog doktora te odlučuju da ortozu više ne moram nositi pri svakom kretanju nego samo noću, te kod dužeg i zahtjevnijeg hodanja i terena (ja sam skoro svaki dan odlazila u šetnje koje su trajale i po nekoliko sati), gotovo mjesec dana prije propisanog skidanja ortoze.
Za rođendan (07.08.) dobivam najljepši poklon- smijem opet voziti bicikl, te plivati na određen način u terapijske svrhe. Kut od 90 stupnjeva sam postigla puno prije očekivanih 28 dana, a do kraja fizikalne terapije dobile smo gotovo potpunu savitljivost noge. Kako je oteklina bila sve manja te su se aktivirali mišići u koljenu koje praktički nisam upotrebljavala skoro mjesec dana- u njih se vračaju snaga i cirkulacija, u 3 i pol tjedna koliko sam išla na terapiju zajedno sa napretkom javljale su se razne nuspojave i bolovi koje su Gordana i Zorana svojim znanjem, stručnošću, različitim ciljanim vježbama i kinezio-tapingom gotovo instantno rješavale i eliminirale. Cijelo vrijeme sam imala potpuno povjerenje u Gordanu, Zoranu, Anamariju i njihov rad, okružena pozitivnom energijom i iskrenim zadovoljstvom svih nas zbog izvrsnog napretka.
Završila sam s fizikalnom terapijom i vratila se u Zagreb pomalo tužna što im nisam bliže da bar povremeno mogu otići na vježbe, ali s detaljnim uputama što i kako dalje vježbati sama. Operaciju ću čekati godinu dana, ali Gordana, Zorana i Anamarija su me dovele u stanje da mogu normalno funkcionirati, živjeti i polako se vratiti u trening. Na prvom pregledu nakon fizikalne ortoped mi je rekao da mi je noga u izvrsnom stanju, da mogu početi lagano trčati, voziti duže rute na biciklu i da tu zaslugu mogu pripisati odličnoj fizikalnoj terapiji.
Gospođo Gordana, ne mogu Vam opisati koliko sam sretna što sam „naletjela" na Vas, dovoljno Vam se zahvaliti na strpljenju i trudu koji ste uložili u mene i omogućili mi da se vratim svom normalnom životu.
Moje preporuke imate uvijek.

Sara Kudin, 29. godina..   

Doživjela sam moždani udar u 11 mj 2008. Od 7 mj 2010. stalno vježbam s Gordanom po metodi PNF-a. Od 9 mjeseca 2011 koristim i spravu Huber Motion Lab nakon koje sam znatno poboljšala hod. Osjećam se sigurnije i lakše, brže hodam, samostalnija sam u hodu vani što do sada nisam mogla. Smanjio se je spasticitet ruke i stopala, ruka je opuštenija pri hodu i svim ostalim pokretima koji su se počeli javljati.

Martina 37.godina